Blok czekoladowy jest zdecydowanie moim ulubionym smakołykiem, dlatego będzie jednym z pierwszych zamieszczonych na blogu.
Mój przepis na
BLOK CZEKOLADOWY
- 500 g mleka w proszku
- kostka margaryny Kasia
- pół szklanki wody
- 6 łyżek kakao
- 2 szklanki cukru
- herbatniki
- można dodać orzechy, rodzynki
Mleko w proszku wymieszać z: kakao, herbatnikami, rodzynkami, orzechami i herbatnikami.
W garnku zagotować cukier, wodę i margarynę.
Po zagotowaniu dodać wcześniej wymieszane mleko w proszku, kakao, herbatniki, orzechy.
Następnie wlać do tortownicy lub keksówki i po ostygnięciu wstawić do lodówki.
Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń