Inspiracją do ich zrobienia był prezent, który dostałam od koleżanki, która zamieszkuje ten daleki kraj...
syrop klonowy
Przepis zaczerpnęłam z bloga http:// obiadkidomowe.blox.pl/
sprawdziłam i mogę Wam polecić:)
Składniki:
1 szklanka mleka
1 szklanka mąki
1 jajo
pół łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka cukru (waniliowy, puder lub zwykły)
1 łyżka oleju
Wykonanie:
Wszystkie składniki miksujemy i porcjami wylewamy na rozgrzaną patelnię. Ciasta lejemy tyle żeby były grubsze niż zwykłe placki naleśnikowe.
No a później smażymy z obydwu stron aż nabiorą złotego koloru, ...
a gdy wylądują już na naszym talerzu polewam syropem klonowym.
sprawdziłam i mogę Wam polecić:)
Składniki:
1 szklanka mleka
1 szklanka mąki
1 jajo
pół łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka cukru (waniliowy, puder lub zwykły)
1 łyżka oleju
Wykonanie:
Wszystkie składniki miksujemy i porcjami wylewamy na rozgrzaną patelnię. Ciasta lejemy tyle żeby były grubsze niż zwykłe placki naleśnikowe.
No a później smażymy z obydwu stron aż nabiorą złotego koloru, ...
a gdy wylądują już na naszym talerzu polewam syropem klonowym.
Pozdrawiam
Agea
oj nasze zapasy oryginalnego syropu się już skończyły...a taki pyszny był...
OdpowiedzUsuńnaleśniki z syropem to niebo w gębie :)