Skusiła mnie siostra, więc wypróbowałam i polecam...
Przepis znaleziony tu smakujswiat.tvn.pl
cytuję
Przepis dla 4 osób
przygotowanie 15 minut
całkowity czas 15 minut
Składniki:
800 g dorsza – pokrojonego w kostkę ok. 5cm x 2cm
1 mała żółta papryka – pokrojona w drobną kostkę
1 mała zielona papryka – pokrojona w drobną kostkę
1 mała czerwona papryka – pokrojona w drobną kostkę
1 cebula – drobno posiekana
250 ml mleka kokosowego
1 mały pęczek kolendry
1 łyżka curry
2 łyżki oleju szczypta soli i pieprzu
Przygotowanie:
Wymieszaj paprykę z cebulą i podsmaż na mocnym ogniu przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodaj mleko kokosowe i dorsza pokrojonego na kawałki, a całość posyp curry.Następnie delikatnie odwróć rybę. Gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Dodaj kolendrę, sól i pieprz do smaku, a potem dokładniej wymieszaj.
Podawaj z ryżem lub chlebem.
Pozdrawiam
Agea
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz