niedziela, 10 czerwca 2012

Wafle czekoladowe

Przepis pochodzi ze zbiorów rodzinnych, a dokładniej od cioci Krysi. 
Wafle są pyszne:)


Składniki:
przepis na jedną dużą waflową porcję
  • 1 wafle tortowe
  • 1 margaryna np. Kasia
  • 1 szklanka cukru
  • 0,5 szklanki mleka
  • 2-3 łyżki kakao
  • 1,5 szklanki mleka w proszku (polecam sprawdzone mleko w proszku pełne 26% tłuszczu - OSM w Siedlcach)
Wykonanie:
  1.  Margarynę, cukier, mleko i kakao zagotować. Odstawić aby ostygło.
  2. Później dodać1,5 szklanki mleka w proszku. Wszystko wymieszać mikserem.
  3. Nakładać na wafle krem i przekładać.
  4. Odstawić do lodówki i przycisnąć np. garnkiem.
  5. Po wyjęciu pokroić w dowolne kształty.
 Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. MMM, pysznie wyglądaja:):) trzeba wypróbować Twój przepis:) jeszcze nie przejrzałam reszty dokładnie ale niektóre posty wyglądają smakowicie:):)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jejku jak dawno nie jadłam takich wafli;)

    OdpowiedzUsuń