Przepis rodzinny na pierożki z twarogiem.
Składniki na ciasto (zagnieśc wszystkie składniki):
przepisna 28 pierogów
- 0,5 kg mąki
- 1 jajko
- 2 żółtka
- woda
- sól
Składniki na farsz (wszystko mieszamy):
- 80 dag twarogu (półtłustego)
- 2 żółtka
- cukier
Wykonanie:
- Przygotowujemy farsz (łączymy wszystkie składniki)
- Przygotowujemy ciasto (łączymy wszystkie składniki i zagniatamy)
- Ciasto wałkujemy i wydrążamy np. szklanką kształty kół
- Wypełniamy ciasto farszem
- Wrzucamy do gotującej się wody (osolonej). Mieszamy. Wyjmujemy gdy wypłyną.
Pozdrawiam
Agea
wyglądają smakowicie!!!! zwłaszcza, że uwielbiam takie smakołyki :O)
OdpowiedzUsuńależ pięknie zaplecione :) hmmm. może spróbuję :)
OdpowiedzUsuń