Kruche ciasto:
3 szkl. mąki,
1 margaryna,
3 całe jajka,
1 cukier waniliowy,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 szklanka cukru
Całość zagnieść, odłożyć kawek na uformowanie pasków na górnej części ciasta. Pozostałą część wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachę.
Obrać 1,5 kg jabłek, zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z ok. 0,5-1 szkl. cukru i na pół godziny wstawić do lodówki. Następnie wyłożyć na uformowane ciasto.
Piec w ok. 170 C, przez ok. 50 minut.
Mniam...
Całość zagnieść, odłożyć kawek na uformowanie pasków na górnej części ciasta. Pozostałą część wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachę.
Obrać 1,5 kg jabłek, zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z ok. 0,5-1 szkl. cukru i na pół godziny wstawić do lodówki. Następnie wyłożyć na uformowane ciasto.
Piec w ok. 170 C, przez ok. 50 minut.
Mniam...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz