niedziela, 15 stycznia 2012

Blok czekoladowy w kostkach i nie tylko

Składniki:
  • 500dag mleka w proszku
  • kostka margaryny Kasia
  • pół szklanki wody
  • 6 łyżek kakao
  • 2 szklanki cukru
  • herbatniki (3 małe opakowania)
  • można dodać orzechy, rodzynki (po 3 garście z każdego)
Wykonanie:
Mleko w proszku wymieszać z: kakao, herbatnikami, rodzynkami, orzechami i herbatnikami.
W garnku zagotować cukier, wodę i margarynę. 
Po zagotowaniu dodać wcześniej wymieszane mleko w proszku, kakao, herbatniki, orzechy.
Następnie wlać do tortownicy lub keksówki i po ostygnięciu wstawić do lodówki.
A ja wypróbowałam również tym razem w kostkach:)

 


Pozdrawiam
Agea

4 komentarze:

  1. super smacznie wygląda i ładny blog:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Hi:) Thank´s for visiting my blog:)) Nice picture´s and it looks so good. / Anne

    OdpowiedzUsuń
  3. Podobają mi się Wasze zdjęcia:)
    Z pewnością skorzystam z jakiś przepisów

    OdpowiedzUsuń