środa, 7 stycznia 2015

Tuńczyk z pappardelle



Składniki (na 3 porcje):
2 puszki tuńczyka w oleju
pomidory w puszcze (lub 50 dag świeżych pomidorów)
cebula
pęczek pietruszki
makaron Pappardelle
ser tarty np. Gratino parmezan 
1/2 łyżeczki oregano
sól
pieprz


Wykonanie:
Gotujemy makaron (Al dente) 
a w międzyczasie:
-  Kroimy pomidory i cebulę na małe kawałki, wrzucamy do rondelka i dusimy aż powstanie gęsty sos. Przyprawiamy oregano, solą i pieprzem.
- Wrzucamy zawartość puszek z tuńczykiem i delikatnie mieszamy, tak by tuńczyk pozostał w kawałkach.
Podajemy na gorąco.
Odcedzamy makaron, nakładamy sos z tuńczykiem, posypujemy tartym serem i pietruszką.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz