Przepis wycięty z bardzo starej gazety i znaleziony w starej książce kucharskiej, dlaczego by nie spróbować:)
Składniki:
- 0,60 kg wieprzowiny bez kości
- 3 dkg mąki
- 6 dkg smalcu
- 2 marchewki
- 1/2 główki kapusty włoskiej
- kawałek selera (do smaku)
- 1 cebula
- 2 kalarepy
- sól
Wykonanie:
- Wieprzowinę umyć, pokroić w plastry, zbić, osolić, otoczyć w mące, zrumienić na gorącym tłuszczu.
- Jarzyny umyć, oczyścić, wypłukać, zetrzeć na grubej tarce.
- Włożyć do rondla jarzyny i bitki, podlać wodą, dusić razem pod przykryciem tak dlugo, dopóki jarzyny i mięso nie będą miękkie. (około 1,5 godziny).
Pozdrawiam
Agea
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz